Mıhlamanın bol peynirli olması lezzetini ve akışkanlığını artırıyor. Mıhlama sıcak sıcak servis edilmeli. Peki mıhlama nasıl yapılır?
MIHLAMA TARİFİ
Mıhlama malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
300 gram Trabzon peyniri
100 gram kaşar peynir
MIHLAMA YAPILIŞI
Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.
Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.