Kahvaltının 2 peynirli tarifi! Mıhlamanın püf noktası kısık ateşte eriterek pişirmek

Trabzon yöresine ait kahvaltılık: Mıhlama. Bu lezzetin yapılışını adım adım anlattık. Kaşar ve Trabzon peyniri ile yapılan kahvaltılık ekmeğe banıp tüketilebilir. İşte tarifi...

Mıhlamanın bol peynirli olması lezzetini ve akışkanlığını artırıyor. Mıhlama sıcak sıcak servis edilmeli. Peki mıhlama nasıl yapılır?

MIHLAMA TARİFİ

Mıhlama malzemeler

4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı mısır unu

2 su bardağı su

300 gram Trabzon peyniri

100 gram kaşar peynir

MIHLAMA YAPILIŞI

Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.

Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.

Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.

Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.

Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.

Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.