HABER MERKEZİ
İçi yumuşacık dışı nar gibi kızaran omletin detaylarını derledik. Taze sebzelerle yapılan enfes omletin detaylarında neler var?
Kahvaltılık omlet tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler ve adımlar şunlar:
Malzemeler:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı)
Tuz (damak tadınıza göre)
Karabiber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1/4 su bardağı rendelenmiş peynir (kaşar veya beyaz peynir tercih edebilirsiniz)
1/2 domates (isteğe bağlı, doğranmış)
1/4 soğan (isteğe bağlı, ince doğranmış)
1-2 dal taze kekik veya fesleğen (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Yumurtaları Çırpın: Yumurtaları bir kaseye kırın. Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyin. Çırpıcı veya bir çatal ile karıştırarak iyice çırpın.
Sebzeleri Hazırlayın: Eğer domates, soğan veya baharat kullanacaksanız, bunları doğrayın.
Tavayı Isıtın: Orta büyüklükte bir tavayı ısıtın ve içine zeytinyağı veya tereyağını ekleyin. Yağ eridikten sonra tavayı iyice ısıtın.
Yumurtaları Ekleyin: Çırpılmış yumurtayı tavaya dökün ve karıştırmadan yayılmasını bekleyin. Yumurtalar pişmeye başladığında, kenarlardan hafifçe katlanıp, merkezde sıvı kalmışsa spatula ile karıştırın.
Peynir ve Sebzeleri Ekleyin: Omletin üst kısmı pişmeye başladığında, üzerine peynir, domates, soğan ve baharatları serpiştirin. Omletin altı piştiğinde, dikkatlice ikiye katlayın.
Servis Yapın: Omletin her iki tarafı da altın rengini alıp iyice piştiğinde, tabağa alın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!