Kahvaltılık yırtılmayan zar gibi ince krep tarifi: Tuzlu ve peynirli deneyebilirsiniz

İncecik kahvaltılık krepler severek tüketiliyor. Kızgın yağda pişirilen krepleri adım adım yazdık. Peki doyurucu ve lezzetli krep nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Krebin pişme seviyesi üzerinin kızarması. İnce bir yapısı olan krep çok lezzetli. Peki krep nasıl yapılır?

Krep Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta

2 su bardağından biraz az un

2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

Krep tarifi hazırlamak için un, tuz, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.

Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.

Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.

Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.

Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.

Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin. Krep tarifimiz hazır, afiyet olsun.

Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz.

Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır.

Kahvaltılık krep tarifini deneyecek herkese afiyet olsun.