Kahvaltılık tuzlu pankek tarifi! Diyet bozduruyor, lezzet şelalesi

Tuzlu pankek kahvaltı için son derece hafif bir tarif. Tuzlu pankek çay eşliğinde rahatça tüketilebilir. Peki tuzlu pankek nasıl yapılır?

Tuzlu pankek malzemelerini iyice çırpın. Püf noktası pürüzsüz bir kıvam alması. Peki tuzlu pankek nasıl yapılır?

TUZLU PANKEK TARİFİ

Yarım su bardağı un

2 adet yumurta

2 su bardağı süt, yarım yağlı

yarım tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

3 dal taze soğan, ince kıyılmış

3 yemek kaşığı mayonez

3 yemek kaşığı yoğurt

TUZLU PANKEK YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde yumurta sarısı, süt ve unu pürüzsüz olana dek çırpın.

Farklı bir kabın içerisinde yumurta beyazlarına tuz ekleyip mikser ile koyu kıvam alana dek çırpın.

Unlu karışıma ekleyip, spatula ile kıvamını söndürmeden karıştırın.

Yoğurt ile mayonezi karıştırıp, kenara alın.

Küçük bir tavayı ısıtıp, ayçiçek yağı ile yağlayın.

Hamurdan 2 yemek kaşığı ekleyip, her bir yüzünü 1'er dakika kabarıp renk alana dek kızartın.

Havlu kağıt üzerine alın.

Pankekleri taze soğan ve mayonezli sos ile servis edin.