HATİCE GÖVENÇ
Kahvaltılık tavada hazır yufkalı börek tarifi, pratik bir şekilde hazırlanıyor. Ne hamur ne de fırın hazırlama derdi olmayan börek tarifi, çay demlenmeden sofrada yerini alıyor. Hem lezzetli hem de kolay hazırlanabilen börek tarifi dakikalar içinde kahvaltıda yerini alıyor.
Kahvaltı için en kolay tariflerinden biri olan böreğin bazı püf noktaları bulunuyor. Tavada pişirilen hazır yufkalı böreğin yanına ekleyeceğiniz domates, salatalık, peynir ve zeytin ise doyuruculuğunu artırıyor. Peki kahvaltılık tavada hazır yufkalı börek tarifi nasıl yapılır? İşte çay demlenmeden sofraya hazır börek tarifi...
Malzemeler:
3 adet hazır yufka
200-250 g beyaz peynir veya lor peyniri
1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı, ince kıyılmış)
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılabilir)
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, lezzet için)
Tuz (peynirin tuzuna göre dikkatli ekle)
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
İç harç: Beyaz peyniri bir kaseye al, çatalla ez. Doğranmış maydanozu ekle. Karıştır.
Sos: Bir kasede 1 yumurta, süt ve yarım çay bardağı sıvı yağı iyice çırp.
Tava hazırlığı: Yapışmaz bir tavayı az yağla yağla. (22-26 cm ideal.)
İlk kat: İlk yufkayı tavaya kenarları dışarı sarkacak şekilde ser.Diğer 2 yufkayı parçalara ayır.
Kat kat dizme: Bir parça yufkayı tavaya yerleştir. Üzerine sostan gezdir. Peynirli harçtan serpiştir. Bu işlemi yufka ve harç bitene kadar sırayla tekrarla.
Kapatma: Tavadan sarkan ilk yufkayı böreğin üstüne doğru kapat. Kalan sostan üzerine sür.(İstersen 1 yumurta sarısını da üzerine sürebilirsin.)
Pişirme: Tavayı ocağa al, kısık ateşte kapağı kapalı şekilde yaklaşık 10-15 dakika pişir. Altı kızarınca, düz bir tabak yardımıyla dikkatlice çevir. Diğer yüzünü de 10 dakika kadar pişir.
Servis: Börek biraz dinlendikten sonra dilimleyerek servis et. Yanına sıcak bir çay ya da ayran çok yakışır.
Kahvaltılık tavada hazır yufkalı börek tarifiniz hazır, afiyet olsun!