Kahvaltılık tarifte bugün: Kaygana! Kaygana nasıl yapılır?

Kaygana tarifi bol yumurtalı, krebe benzeyen bir kahvaltılık çeşididir. Daha çok Karadeniz Bölgesinde meşhur olan kaygana için aslında bir çeşit sebzeli krepte diyebiliriz. Her sabah kahvaltılık tarif aramaktan bıktıysanız sebzeli veya bizim verdiğimiz tarifteki gibi maydanozlu kaygana yapabilirsiniz. İşte kaygana tarifi ve malzemeleri...

Kaygana nasıl yapılır? Kahvaltılık tarif nedir? gibi soruların cevabı her sabah kahvaltılık tarif arayışı içinde olanlar tarafından araştırılıyor. Peki, krebe benzeyen bol yumurtalı olan kaygana tarifini hiç denediniz mi? Yeşilliklerin yumurta ile buluşmasından yapılan kaygana özellikle Karadeniz Bölgesinde vazgeçilmez kahvaltılık tarifleri arasında yer alıyor. İşte size kaygananın yapılışı ve malzemeleri...

KAYGANA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı un

4 yumurta(Kişi sayısına göre miktar artabilir?

1 su bardağı süt

Dereotu

Maydanoz

İsteğe bağlı yeşil soğan

Tuz

KAYGANANIN YAPILIŞI

1. Öncelikle miktarları kişi sayısına göre artırabilirsiniz. Bir tencerede unu, sütü ve tuzu karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyin. Yeşillikleri de ilave edin ve çırpın.

2. Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın. Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.

3. Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz. Arasına peynir vs ekleyecekseniz çok ince yapmanıza gerek yok. Kahvaltı için kayganalar hazır. Afiyet olsun.

KAYGANA SERVİS ÖNERİSİ

İstediğiniz yeşil sebzelerle kaygana tarifini renklendirebilirsiniz. İçine peynir çeşitleri, domates ekleyebilirsiniz. Kahvaltı dışında yemek öğünü olarak da içerisinde tavuk kullanabilirsiniz.