Kahvaltılık tariflerin şahı! Patatesli bazlama nasıl yapılır

Patatesli bazlama tarifi merak ediliyor. Hafta sonu kahvaltılarının baş köşesine yerleşen patatesli bazlama severek tüketiliyor. Peki patatesli bazlama nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Bazlama baharatlarla lezzetlenen ve çeşitleri olan bir yemek türü. Patatesli, peynirli veya kıymalı. Peki patatesli bazlama naısl yapılır? İşte yanıtı...

PATATESLİ BAZLAMA İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket instant maya

4 su bardağı un

İç harcı için :

4 adet patates

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı reyhan

Üzeri için :

Tereyağı

YAPILIŞI

Tarifimize gelince, öncelikle ılık süt, su, maya ve şekeri bir kaba koyup iyice karıştıralım. Tuzu ve unu ilave edip yoğuralım. Üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.

Diğer yanda haşlanmış patatesleri rendeleyelim. İyice ezdikten sonra tuzu ve baharatları ilave edelim. On eşit parçaya bölüp toplar yapalım.

Mayalanan hamuru on eşit parçaya parçaya bölüp beze yapalım. Her birini tatlı tabağı kadar açıp ortasına iç harçtan koyup kapatalım ve kenera koyalım.

Hepsini aynı şekilde yapalım. İlk yaptığımızdan başlayarak servis tabağı kadar açalım. Teflon tavada iki taraflı pişirelim. Pişen bazlamayı servis tabağına alıp tereyağı ile yağlayalım.

Her pişeni üst üste koyup üzerlerini yağlayalım. Pişen bazlamaları dörde kesip servis yapalım.