Kahvaltılık poğaça tarifi! Pofidik poğaça için tepside mayalandırın

Mayalı poğaça tarifi merak ediliyor. Kahvaltıya hamur işi sevenlerin favorisi olan poğaça hem doyurucu hem de bereketli oluyor. Peki, pofidik poğaçanın sırrı ne? Poğaçaların yumuşacık, pofidik olmasını istiyorsanız hem hamurken hem de tepside mayalandırmanız gerekiyor. İşte nefis poğaça tarifi ve malzemeleri...

Kahvaltıya poğaça tarifi arayanlar için en pratik tarifi derledik. Peynirli poğaça tarifinin püf noktası hamuru iyi mayalandırmak. Hem tepside hem de hamurken mayalandırmak ekstra yumuşaklık ve kabarma sağlıyor. İç harcını isteğe göre değiştirebileceğiniz bu poğaça tarifi defterinizin favorisi olabilir. İşte tadına doyamayacağınız poğaça tarifi ve malzemeleri...

POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt

2 yumurta akı

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

4 yemek kaşığı şeker

Yeteri kadar un

1 yemek kaşığı tuz

Arası için

Beyaz peynir

Üzeri İçin

Yumurta sarısı

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

POĞAÇA TARİFİ

Sarılarını ayırdığınız yumurta aklarını yoğurma kabına alın. Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alın ve karıştırın.

Unu eleyin ve yavaş yavaş ekleyin. Tuzu da ekledikten sonra yoğurma işlemine başlayın. Üzerini streçleyin ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurun üzerini açın ve un serpilmiş tezgaha alın. Hamurun havasının çıkması için iyice yoğurun.

Yoğurduktan sonra hamuru bezelere ayırın. Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletin, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elinizle poğaça şeklini verin. Biz peynir kullandık siz kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Tüm poğaçalar hazır olduktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Poğaçaları tepside de mayalandırın. 45 dakika yeterli olacaktır. Ayırdığınız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.

Son olarak çörek otu ve susam serperek ısıttığınız fırında kontrollü bir şekilde pişmeye bırakın. Pişen poğaçaları fırından çıkartarak ilk sıcağı çıktıktan sonra kahvaltıya servis edin. Afiyet olsun.