Peynirli muffin üzerine çörek otu veya susam eklenebilir. Peki peynirli muffin nasıl yapılır? Peynirli muffinin püf noktalarında neler var?
PEYNİRLİ MUFFİN TARİFİ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
120 ml yoğurt (1 çay bardağı)
100 ml sıvı yağ (Yarım çay bardağından biraz fazla)
100 ml süt (Yarım çay bardağı)
100 gram beyaz peynir (1 su bardağı)
1 avuç maydanoz
1 adet kapya biber
1 paket kabartma tozu
220 gram un (2 su bardağı dolu dolu)
Üzeri için:
Çörek otu veya susam
YAPILIŞI
Uygun bir kapta yumurta ve şekeri 2-3 dk çırpın.
Üzerine süt,sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip tekrar çırpın.
Kek hamurundan biraz daha katı bir hamur olması gerekiyor.
Ufalanmış peynir, doğranmış kapya biber ve maydanozu da ilave ederek spatula ile karıştırın.
Muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. (Bu ölçüde 12 adet elde edebilirsiniz.)
Üzerine susam veya çörek otu serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. (Çıkarmadan önce kürdan testi yapmayı unutmayın.)