Kahvaltılık patatesli peynirli kek tarifi! Altın gününe, sabah kahvaltısına lezzetle tüketebilirsiniz

Kahvaltıya müthiş lezzetli kek yapmak ister misiniz? Patatesli peynirli tuzlu kek için taze patatesleri hazır edin. Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın. İşte patatesli peynirli kek tarifi...

Patatesli peynirli tuzlu keki ister kahvaltıda ister öğle arasında yapabilirsiniz. Bu kekin üzerini çörek otuyla süsleyin. Peki bu enfes kek nasıl yapılır?

PATATESLİ PEYNİRLİ KEK TARİFİ

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 kase beyaz peynir

3 orta boy patates

1 küçük kuru soğan

Yarım demet maydonoz

1 çay kaşığı pulbiber

Karabiber çok az

1 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı un

1 kabartma tozu

Üzerine

Susam

Çörekotu

YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri,soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayalım kenara alalım.

3 yumurtayı köpürene köpürene kadar mikserle çırpalım.

Daha sonra yoğurt ve sıvı yağını ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.

Sırasıyla un,kabartma tozu ve baharatları da ekleyip kısık ayarda çırpalım.

Artık bu aşamada çırpıcıyı bırakıp kaşıkla karıştırmaya başlayalım.

Peynirleri elimizle ufalayarak ekleyip karıştıralım.

Sebzeleri de azar azar ekleyip kaşıkla alttan üste doğru karıştıralım.

Yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama hamurumuzu döküp eşitce yazdıktan sonra üzerine susamları serpin.

180 derece ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.