Patatesli peynirli tuzlu keki ister kahvaltıda ister öğle arasında yapabilirsiniz. Bu kekin üzerini çörek otuyla süsleyin. Peki bu enfes kek nasıl yapılır?
PATATESLİ PEYNİRLİ KEK TARİFİ
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 kase beyaz peynir
3 orta boy patates
1 küçük kuru soğan
Yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı pulbiber
Karabiber çok az
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
Üzerine
Susam
Çörekotu
YAPILIŞI
Öncelikle patatesleri,soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayalım kenara alalım.
3 yumurtayı köpürene köpürene kadar mikserle çırpalım.
Daha sonra yoğurt ve sıvı yağını ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
Sırasıyla un,kabartma tozu ve baharatları da ekleyip kısık ayarda çırpalım.
Artık bu aşamada çırpıcıyı bırakıp kaşıkla karıştırmaya başlayalım.
Peynirleri elimizle ufalayarak ekleyip karıştıralım.
Sebzeleri de azar azar ekleyip kaşıkla alttan üste doğru karıştıralım.
Yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama hamurumuzu döküp eşitce yazdıktan sonra üzerine susamları serpin.
180 derece ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.