Kahvaltılık patates kavurması tarifi! 5 farklı baharat ile lezzetine doyum oluyor

Patates kavurması kahvaltı için çok hafif. Patates kavurması çok pratik bir lezzet. Peki patates kavurması nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Ekmeksiz de doyuran patates kavurması çok seviliyor. Peki pratik patatesli kahvaltılık nasıl yapılır?

PATATES KAVURMASI İÇİN MALZEMELER

15-20 adet bebe patates veya 5 adet orta boy elma dilim kesilmiş patates

5-6 yemek kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı silme kekik

1 tatlı kaşığı silme nane

1 çay kaşığı reyhan

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber(isteğe bağlı)

1 diş ezilmiş sarımsak

Tuz

YAPILIŞI

Bebe patatesler kabukları soyulmadan güzelce yıkanır. Kesimleri ne çok ince nede çok kalın olmamalıdır.

Normal patates kullanacaksanız ve kabuklar kalınsa soymanızda fayda var. İnceyse iyice temizleyip, Soymadan da kullanabilirsiniz.

Derin bir kaba yoğurt, sıvı yağ ve baharatlar eklenip; patatesler ilave edilir. Sarımsak isteğe bağlı ezilerek konuya dahil olur.

Güzelce karıştırıldıktan sonra; yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yayılarak, üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirilir.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar kontrollü pişirilir.

��Nefissss patateslerimiz servise hazırdır.