Pankek az yağla ve yapışmaz tavada yapılabilir. Çünkü pankek hamuru yumuşak olmalı. Ne çok ne az pişirilmemeli. Peki bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Pankek kahvaltıda severek tüketiliyor. Minimal boyutu ve lezzetli tadımı ise çok seviliyor.
KAHVALTILIK PANKEK TARİFİ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker(silme)
1 su bardağı süt
1, 5 -2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
İlk önce yumurta ve şeker köpürene kadar çırpın. Süt, un, kabartma tozu, vanilin, sıvı yağ ilave edin ve çırpmaya devam edin.
Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur elde edin.
Orta ateşte ısıttığınız krep tavası, teflon yada yapışmaz tavaya bir büyük kaşık hamur dökün ve yuvarlak oluşturun.
Ocağı kısık ayara getirerek iki tarafını da kontrol ederek pişirin.
PÜF NOKTALARI
Pankek hamurunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırmalısınız. Topaklanmalar olmaması için unu eleyerek ekleyebilirsiniz.
Pankekleri yanmaz yapışmaz tavada yağsız olarak pişirebilirsiniz. Dilerseniz hafifçe yağ damlattığınız kağıt havluyla tavayı yağlayabilirsiniz.