Kahvaltılık omlet tarifi! Börek kıvamında sıfır zahmetsiz

Omlet doyurucu ve lezzetli bir kahvaltılık öğün. Börek kıvamındaki omletin içerisine az malzeme giriyor. Peki bu lezzetli kahvaltılık nasıl yapılır?

Hilal Çakır

Dereotuyla lezzetlenen omlet tarifinde kaşar önemli rol üstleniyor. Omlet nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kahvaltıda omlet sevilerek tüketiliyor. Peki hem lezzetli hem kolay omlet tarifi nasıl yapılır?

BÖREK KIVAMINDA OMLET TARİFİ

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı süt

1 silme yemek kaşığı un

Yarım kibrit kutusu kaşar rendesi

3 -4 dal dereotu

Tuz

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Yumurta, süt, un ve tuz bir kapta çırpılır.

Kaşar rendesi ve ince kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır.

Tavaya az sıvı yağ alınıp ısıtılır.

Yumurtalı karışım dökülür.

Arkalı önlü iki tarafı da kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun ��.