AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kaşar peynirin patatesin bir araya geldiği bu muhteşem lezzetle kahvaltı sofralarını şenlendirebilirsiniz. Çıtır tadı ve akıllarda kalan lezzete sahip olan bu kaşarlı patatesli enfes tadı denemeyi unutmayın. Kahvaltılarda, beş çaylarında ve özel davetlerde aparetif bir lezzet olarak sunulabilir.
3 tane patates
100 gram rendelenmiş kaşar
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı nişasta unu
Karabiber, toz biber ve tuz
Patatesleri kaynatın. Daha sonra püre haline getirin.
İçine baharatları ve kaşarı ekleyip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Dilerseniz de uzun uzun da şekilverebilirsiniz.
Bir tencerede sıvıyağını kızartın.
Topları nişasta onuna batırıp yağa atın.
Kızartma işlemi bittikten sonra yağ çeken peçetenin üzerine koyun.
Afiyet şifa olsun...