Kahvaltılık milföy börek tarifi! İlk ısırışta ağızda dağılıyor, çörek otuyla süsleyin

Kahvaltıya lezzetli milföy böreği yapmak ister misiniz? Çıtır çıtır olan milföy böreği içerisinde peynir var. Peki en lezzetli börek nasıl yapılır?

Milföy pratik ve lezzetli bir börek. Çıtır milföyler şipşak hazır oluyor. İşte detaylar...

Milföy Börek Tarifi

250 g taze peynir

2 tutam karabiber

2 tutam kırmızı toz biber

2 tutam tuz

1/2 demet maydanoz

10 adet milföy hamuru

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

Nasıl Yapılır?

Bir karıştırma kabında; taze peynir, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve doğranmış maydanozu iyice karıştırın.

Karışımı bir sıkma torbasına aktarın.

Milföy hamurlarının her bir yaprağını tezgaha alarak içerisine karışımdan eşit şekilde paylaştırın.

Hamurları rulo haline getirerek, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Fırça yardımıyla üzerilerine 1 adet yumurta sarısı sürün.

Hamurlara bıçak ile çizikler atın.

Çörekotu ve susam serperek, 25-30 dakika 180°C'de üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişen taze peynirli milföy börekleri sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.