Hilal Çakır
Milföy pratik ve lezzetli bir börek. Çıtır milföyler şipşak hazır oluyor. İşte detaylar...
Milföy Börek Tarifi
250 g taze peynir
2 tutam karabiber
2 tutam kırmızı toz biber
2 tutam tuz
1/2 demet maydanoz
10 adet milföy hamuru
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Nasıl Yapılır?
Bir karıştırma kabında; taze peynir, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve doğranmış maydanozu iyice karıştırın.
Karışımı bir sıkma torbasına aktarın.
Milföy hamurlarının her bir yaprağını tezgaha alarak içerisine karışımdan eşit şekilde paylaştırın.
Hamurları rulo haline getirerek, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Fırça yardımıyla üzerilerine 1 adet yumurta sarısı sürün.
Hamurlara bıçak ile çizikler atın.
Çörekotu ve susam serperek, 25-30 dakika 180°C'de üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen taze peynirli milföy börekleri sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.