Kahvaltılık kolay börek tarifi! Kırpık börek nasıl yapılır?

Pazar kahvaltısına ne yapsam diye düşünenler bu tarif tam size göre. Çıtır çıtır lezzeti olan kırpık börek tarifi merak ediliyor. Peki kırpık börek nasıl yapılır? İşte tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kırpık börek tarifi çok seviliyor. Kahvaltı sofralarınızı süsleyecek kırpık böre yapımı basit. Peki kırpık börek nasıl yapılır? İşte tarifi...

KIRPIK BÖREK TARİFİ MALZEMELER

3 adet hazır yufka

2 adet yumurta

3/4 su bardağı süt

1/2 su bardağı maden suyu

1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

200 gram az yağlı beyaz peynir

1/4 demet maydanoz

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı (arzuya göre)

1 tatlı kaşığı çörek otu

YAPILIŞI

Böreğin sosunu hazırlamak için; yumurta, süt, soda ve ayçiçek yağını derin bir kaseye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Ayıklayıp bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Ufalanmış az yağlı beyaz peynir, tuz ve karabiber ilavesiyle birlikte çırpılmış sosa ekleyin.

Hazır yufka parçalarını gelişigüzel şekilde kopartın. Peynirli sos harcıyla karıştırıp sosu içine çekmesini sağlayın.

Kırpık börek karışımını tereyağıyla yağlanmış yuvarlak fırın kabına alın. Bir spatula yardımıyla üzerini düzelttikten sonra çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpiştirin.