Kahvaltılık kaşarlı patatesli mücver tarifi! Püf noktası kararmaması

Kahvaltı için tarif arıyorsanız kaşarlı patatesli mücveri deneyebilirsiniz. Kahvaltılık kaşarlı patatesli mücver tarifi hem çok pratik hem de çok lezzetli. Kahvaltılık kaşarlı patatesli mücver tarifinin püf noktası patatesleri rendenin kalın tarafıyla rendelemek, kararmadan pişirmek ve önlü arkalı iyice kızartmak. Peki kahvaltılık kaşarlı patatesli mücver tarifi nasıl hazırlanır? İşte kahvaltılık kaşarlı patatesli mücver tarifinin püf noktası…

HİLAL ÇAKIR

Kahvaltılık kaşarlı patatesli mücver tarifi çok merak ediliyor. Zahmetsiz ve pratik olan kahvaltılık kaşarlı patatesli mücver tarifi iştah kabartan kokusuyla tüm evi sarabilir, lezzetiyle baş döndürebilir. Kahvaltı için zahmetsiz ve pratik bir tarif olan kaşarlı patatesli mücverin yapımı da çok kolay.

KAŞARLI PATATESLİ MÜCVERİN PÜF NOKTASI...

Kahvaltılık kaşarlı patatesli mücver tarifinin püf noktası patatesleri rendenin kalın tarafıyla rendelemek, kararmadan pişirmek ve önlü arkalı iyice kızartmak. Peki kahvaltılık kaşarlı patatesli mücver tarifi nasıl hazırlanır? İşte kahvaltılık kaşarlı patatesli mücver tarifinin püf noktası...

KAHVALTILIK KAŞARLI PATATESLİ MÜCVER TARİFİ

Malzemeler

4 tane orta boy patates

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

1 adet yumurta

2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)

Tuz

İstenirse karabiber

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Yapılışı

Patatesleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin, fazla kararmaması için elimizi çabuk tutalım.

Kaşar peynirini, unu ve yumurtayı rendelenmiş patateslere ilave edelim.

Kaşar tuzlu olduğu için tuzunu kontrollü ekleyin ve isterseniz karabiber de ekleyin.

Bütün malzemeleri yoğuruyoruz.

Yapışmaz veya teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıtıyoruz.

Mücver biraz sulandığı için biraz elimizle suyunu sıkıyoruz.

Yemek kaşığı ile malzemeden alıp tavaya yayıyoruz, isterseniz kaşıkla kenarlarından benim gibi biraz düzeltin. Siz ne kadar büyük veya küçük yapmak istiyorsanız ona göre ayarlayın.

Önlü arkalı orta ateşte kızartalım (yağı azaldıkça yağ ekliyoruz).

Fazla soğutmadan servis edin. Afiyet olsun!