Bazlamanın pişirme usulü arkalı ve önlü kızarana kadar olmalıdır. Hamuru mayalarken şekeri de eksik etmemeli. Peki kaşarlı mini bazlama nasıl yapılır?
KAŞARLI MİNİ BAZLAMA
Mayası için;
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Hamuru için;
2-3 su bardağı un
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için;
3 -4 tane dilim kuru domates
Bol zeytinyağı
Tuz
Nane
YAPILIŞI
Yoğurma kabında mayası için gerekli olan malzemeleri karıştıralım ve 10- 15 dk mayalanmaya bırakalım.
Mayaya unun bir kısmını zeytinyağı tuzu ve yoğurdu ekleyelim ve spatula yardımıyla karıştıralım.
Ardından yavaş yavaş kalan unu ekleyip spatula yardımıyla veya elimizle yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini kapatıp 30 35 dk mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 7 -8 adet bezeye ayıralım.
Bezeleri tezgahta oklava yardımıyla biraz genişletelim.
Açtığımız bezelerin ortasına bolca rende kaşar doldurup kaptalım.
En son tekrar oklava yardımıyla yuvarlak olacak şekilde bazlama şekli verelim.
Tüm bezeleri bu şekilde yapıp kenara alalım.
Üzerlerini bezle örtelim.
Düz kızartma tavasını ısıtalım.
Bazlamaları arkalı önlü yavaş yavaş üzerleri kızarana kadar çevire çevire pişirip kenara alalım.
Üzerine sürmek istediğimiz sos için kuru domatesleri sıcak suda beş dakika bekletip sudan çıkarıp ince ince doğrayalım.
İçerisine bol zeytinyağı tuz nane dilediğiniz başka baharat varsa ekleyip karıştıralım.
Sosumuzu pişen bazlamaların üzerine sürüp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.