Kahvaltılık ıspanaklı krep tarifi! Püf noktası yapışmaz tavada, hamurun rengine göre pişirmek

Ispanaklı krep hem sağlıklı hem lezzetli bir sabah öğünüdür. Ispanaklı krep için ıspanaklar küçük küçük doğranmalıdır. Bu kahvaltılık orta ateşte pişirilmeli. İşte ıspanaklı krep tarifi...

Kahvaltılık ıspanaklı krep arkalı önlü pişirilmelidir. Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Peki ıspanaklı krep nasıl yapılır?

ISPANAKLI KREP TARİFİ

3 yumurta

1,5 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 tutam ıspanak

YAPILIŞI

Derince bir kapta yumurtaları, süt, tuz ve sıvı yağı güzelce karışana kadar çırpalım.

Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edelim.

Yıkayıp suyunu süzdüğümüz ıspanakları küçük parçalar halinde doğrayalım.

Hazırladığımız krep hamurunun içerisine ıspanakları ekleyip karıştıralım.

Orta ateşte ısıttığımız tavayı çok az yağlayarak krep harcından 1 kepçe kadar dökelim ve tavanın tabanını kaplayacak şekilde yayalım.

Tavanın büyüklüğüne göre hamurun miktarı değişebilir, artırır ya da azaltabilirsiniz ancak çok kalın olacak şekilde dökmenizi tavsiye etmem.

Piştikçe hamurun üzerinin rengi değişecek, koyulaşacaktır. Kenarlarından kontrol ederek kızarmışsa tersini çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.

İki tarafını da kızaran ıspanaklı krepleri servis tabağına alın.

Bu tarif ile yaklaşık 6-7 tane krep elde edebilirsiniz.

Şimdiden herkese afiyet olsun.

ISPANAKLI KREP İÇİN PÜF NOKTALAR

Hamur işlerinde genel olarak malzemeler oda ısısında kullanılmalıdır.

Tarifte aksi yazmadığı sürece sizlerde yumurta, süt gibi malzemelerinizi oda ısısında kullanırsanız krepleriniz daha lezzetli ve istediğiniz gibi olacaktır.

Tava seçimini yapışmaz tavadan yapmanız kreplerinizi tavadan daha kolay almanızı sağlayacaktır.

Aksi halde krepleriniz tavaya yapışabilir ve alırken parçalanabilir. Kreplerinizi arkalı önlü kontrollü bir şekilde pişirmelisiniz.

Kreplerinizi pişirirken ocağın ısısını güzel bir şekilde ayarlamalısınız.

Ocağı ne çok açmalı ne da çok kısmalısınız. Çok açtığınız takdirde krepleriniz çok çabuk yanabilir.

Ocağın çok kısık olması ise kreplerinizin sertleşmesine sebep olabir.