Hilal Çakır
Ispanaklı çıtır börek üzeri yumurta sarısı ile lezzetleniyor. 500 gram ıspanakla hazırlanan çıtır börek nasıl yapılır? İşte detaylar...
Yufka ve ıspanakla yapılan çıtır böreğin detayları merak konusu. 200 derece fırında altlı üstü pişirilmelidir.
ISPANAKLI ÇITIR BÖREK İÇİN MALZEMELER
4 adet yufka,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 tepeleme yemek kaşığı un,
Üzeri için 1 yumurta sarısı,
Susam
İç harcı için;
500 g ıspanak,
1 dilim beyaz peynir,
1 adet soğan,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz
HAZIRLANIŞI
İç harcı için soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağda kavurun,
Yıkayıp doğradığınız ıspanağı ve tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun,
Ateşten alıp ufaladığınız peyniri ekleyin ve karıştırın,
1 su bardağı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı unu derin bir kasede krema kıvamına gelene kadar karıştırın,
Yufkanın birini tezgaha yayın,
Yağlı-unlu karışımın 1/4′ünü yufkanın üzerine yayın ve fırça yardımıyla her yanına sürün,
Bir yufka daha alıp üzerine serin,
Aynı miktar yağlı karışımı üzerine sürün,
Yufkayı 8 eşit parçaya kesin,
Parçaların uzun taraflarına ıspanaklı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarın,
Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın,
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin,
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.