Kahvaltılık hazır yufkalı börek tarifi! Böreğin çıtırlığının püf noktası…

Kahvaltılık hazır yufkalı börek tarifi çok pratik bir şekilde hazırlanıyor. Hazır yufkadan yapılan börek, kahvaltıda çok tüketiliyor. Kahvaltı için oldukça pratik ve lezzetli olan hazır yufkalı börek tarifi, hamur hazırlama derdinden kurtarıyor. Peki kahvaltılık hazır yufkalı börek tarifi nasıl yapılır? Kahvalılık hazır yufkalı böreğin çıtırlığının püf noktası ne? İşte kahvaltılık hazır yufkalı böreğin çıtırlığının püf noktası…

HATİCE GÖVENÇ

Hazır yufkalı börek tarifi, kahvaltıda çok tüketiliyor. Kahvaltılık hazır yufkalı börek tarifi, sizi hamur açma derdinden kurtarıyor. Hem lezzetli hem pratik olan kahvaltılık hazır yufkalı börek tarifi dakikalar içinde sofranızda yerini alıyor.

BÖREĞİN ÇITIRLIĞININ PÜF NOKTASI...

Kahvaltılık hazır yufkalı börek tarifinin püf noktaları bulunuyor. Kahvaltılık hazır yufkalı böreğin özellikle çıtırlığının püf noktası merak ediliyor. İşte pratik ve lezzetli bir kahvaltılık hazır yufkalı böreğin tarifinin çıtırlığının püf noktası...

KAHVALTILIK HAZIR YUFKALI BÖREK TARİFİ

Malzemeler:

3 adet yufka,

100 gr tereyağı (eritilmiş) veya sıvı yağ,

1 su bardağı soda (maden suyu),

1 yumurta sarısı (üzeri için),

Susam veya çörek otu (üzeri için),

İç harcı için malzemeler:

200 gr beyaz peynir veya lor peyniri

Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

Kahvaltılık hazır yufkalı börek tarifinin yapılışı

İç harcı için; peyniri ufalayın ve doğranmış maydanozla karıştırın.

İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerine eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ sürün.

Üzerine ikinci yufkayı serip aynı işlemi uygulayın.

Son olarak üçüncü yufkayı da serin ve üzerine yağ sürün.

Yufkaları önce dörde, sonra her bir çeyreği üçgen olacak şekilde bölerek 12 eşit üçgen elde edin.

Her üçgenin geniş kısmına hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarlarını içe kıvırmadan rulo şeklinde sarın.

Sardığınız börekleri bir kaba koyup üzerine 1 su bardağı soda dökün ve 10 dakika bekletin.

Pişirme:

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun!