Kahvaltılık enfes katmer tarifi! Kıyır kıyır açılıyor, pastaneler bile özeniyor

Kahvaltılık katmer mis kokusuyla sofraları sarıyor. Kahvaltılık katmer için arkalı önlü pişirmeli. Katmer tereyağı ve sıvı yağı ile pişirilmeli. İşte tarif...

Hilal Çakır

Katmer hamuru 15 dakika buzdolabında bekletilmeli. Katmer hamuru sererek açılmalı açılırken un serpilmeli. Peki kahvaltılık katmer nasıl yapılır?

Kahvaltılık katmer doyurucu ve lezzetli. Kahvaltılık katmeri çayla tüketebilirsiniz. Peki kahvaltılık katmer nasıl yapılır?

KAHVALTILIK KATMER İÇİN MALZEMELER

4 bardak un 400 gr

2 bardak su 400 ml

1 tatlı kaşığı tuz

Sürmek için

150 gr tereyağ

1 çay bardağı sıvı yağ

2 kaşık un

KAHVALTILIK KATMER YAPILIŞI

Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim hamuru 10 dakika dinlendirin.

8 bezeye ayırın bezeleri 10 dakika dinlendirin.

Dinlenen bezeleri un ile açın yağlayın ve iki yufkayı üst üste serin katlayın ve rulo şeklinde sarın bir köşeye alın.

Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın ruloyu ikiye bölün bastırın sekiz adet katmer çıkıyor hazırladığımız hamuru buzlukta on beş dakika bekletin yağı donsun.

Az un serperek açın ve arkalı önlü pişirin.

Pişirirken fırçayla az yağ sürün.

Püf noktası un ve yağ karışımı ve pişirirken iki kaşık yardımıyla sıkıştırarak pişirmek...