Kahvaltılık en pratik pişi tarifi! Pişi hamuru ve malzemeleri

Pişi tarifi kahvaltıların vazgeçilmezi olarak biliniyor. Pişi her yörede farklı çeşitlerde yapılıyor. Kahvaltınıza lezzet katacak en pratik pişi tarifini sizler için hazırladık. İşte pişi tarifi ve malzemeleri...

Pişi çocuklardan yetişkinlere kadar çok seviliyor. Hem kahvaltıda hem de ikindi çaylarında atıştırmalık olarak tüketilen pişi hamurunu yapmak oldukça basit. Pişinin püf noktası ise hamurunu iyi mayalanmasıdır. En kolay pişi tarifi ve malzemeleri haberimizde.

PİŞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4,5 su bardağı un

1 paket(instant) maya

2 tatlı kaşığı şeker

1,5 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

2 tatlı kaşığı tuz(çok dolu olmasın)

Sıvıyağ(kızartmak için)

PİŞİ HAMURU NASIL YAPILIR?

Pişi hamurunu yapmaya vaktiniz yoksa fırından hazır mayalanmış ekmek de alabilirsiniz. Yapanlar için pişi hamuru tarifi ise şöyle:

Un ve tuzu yoğurma kabına alarak başlayalım.

Unun ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu ekleyerek orta kısımdan yoğurmaya başlayın.

Yumuşak ve yapışkan bir hamur olacağı için ellerinizi ıslatarak hamuru toparlayabilirsiniz. Ama yumuşak diye un katmayın.

Hamurun üzerini streçle kapatarak 1 saat mayalanmasını bekleyin.

Hamur mayalandıktan sonra tezgahın üzerine biraz un serpin ve bir kere daha kendi hâline yoğurun. Daha sonra hamuru keserek bezeler hâline getirin.

Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Sonrasında ortalarına elinizle delik açın. Böylece kızartmak daha kolay olacaktır.

Şekil verdiğimiz pişilerimizi kızdırdığımız yağa alın ve çevirerek arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

PİŞİNİN PÜF NOKTASI

Pişileri yaparken her tarafını eşit miktarda pişirecek bir tava tercih edin. Hamuru mutlaka mayalanması için bekletin. Pişirmeden yağı kızdırın mutlaka. Eğer çok yağlı olsun istemiyorsanız. Yağdan çıkarttıktan sonra yağlı kağıt serili bir tabağa alabilirsiniz.

PİŞİ İÇİN SERVİS ÖNERİSİ

Pişiyi peynirli veya kaşarlı da yapabilirsiniz.