Kahvaltılık en kolay tarif: Puf puf mayalı poğaça tarifi! Ağızda dağılmasının püf noktası...

Puf puf yumuşacık mayalı poğaça tarifi sabah kahvaltıları için hem ideal hem de çok kolay. Pratik bir şekilde hazırlanan puf puf yumuşacık mayalı poğaça tarifinin en önemli püf noktası malzemelerin ılık kullanılmasıdır. Doyurucu bir kahvaltılık olan puf puf yumuşacık mayalı poğaça tarifini ister tek başına isterseniz de peynir, zeytin, domates ve salatalıkla tüketebilirsiniz. Peki, ağızda dağılan puf puf yumuşacık mayalı poğaça nasıl yapılır? İşte kahvaltılık en kolay poğaça tarifi…

HATİCE GÖVENÇ

Kahvaltıda yumuşacık mayalı poğaçalar çok leziz ve doyurucu olur. Puf puf yumuşacık mayalı poğaçaların kokusu tüm eve yayılır ve iştah kabartır. Kolay ve pratik yumuşacık mayalı poğaça tarifi ile bir daha pastaneden almayacaksınız.

KAHVALTILIK EN KOLAY TARİF: PUF PUF MAYALI POĞAÇA

Puf puf yumuşacık mayalı poğaçanın en önemli püf noktası malzemelerin ılık kullanılmasıdır. Peki, ağızda dağılan puf puf yumuşacık mayalı poğaça nasıl yapılır? İşte kahvaltılık en kolay poğaça tarifi...

PUF PUF YUMUŞACIK MAYALI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler

Hamur için:

1 su bardağı ılık süt,

1 su bardağı ılık su,

1 su bardağı sıvı yağ,

2 yemek kaşığı toz şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 paket instant maya (veya 1 paket yaş maya),

5-6 su bardağı un (azar azar ekleyerek kontrol edin),

İç harcı için malzemeler

Beyaz peynir veya kaşar peyniri,

Maydanoz (isteğe bağlı),

Üzeri için malzemeler

1 adet yumurta sarısı,

Susam veya çörek otu,

PUF PUF YUMUŞACIK MAYALI POĞAÇA TARİFİNİN YAPILIŞI

Ilık süt ve ılık suyu bir karıştırma kabına alın. İçine toz şekeri ve mayayı ekleyerek karıştırın. 5 dakika kadar bekleyin.

Sıvı yağı ekleyin, ardından tuzu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.

Beyaz peyniri ezip içine ince kıyılmış maydanoz ekleyin (isteğe bağlı). Kaşar peyniri kullanacaksanız, rendelemeniz yeterli.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın. Orta kısmına iç harç koyup kapatın ve yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürün, ardından susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri güzelce kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

Fırından yeni çıkmış sıcak poğaçaları çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!