Kahvaltılık en kolay tarif: Hazır yufkadan kıymalı börek tarifi

Hazır yufkadan hazırlanan kıymalı börek tarifi dakikalar içinde kahvaltı sofrasında yerini oluyor. Hazır yufka ile hazırlanan kıymalı börek hem çok lezzetli oluyor hem de pratikliğiyle zamandan kazandırıyor. Peki, hazır yufkadan kıymalı börek tarifi nasıl hazırlanır? İşte çıtır çıtır yufkası ve nefis kıymalı iç harcıyla en kolay kahvaltılık börek tarifi…

KADİR TEKİN

Kahvaltı için pratik bir tarif arayışındaysanız eğer kıymalı böreği deneyebilirsiniz. Hem çok lezzetli hem de pratik olmasıyla birçok kişinin favorisi olan kıymalı börek hazır yufka ile dakikalar içinde hazırlanabiliyor.

KAHVALTILIK EN KOLAY TARİF: KIYMALI BÖREK

Kahvaltı sofralarının en kolay tariflerinden biri olan kıymalı börek, dakikalar içinde sofrada yerini alıyor. Çıtır çıtır dışı, yumuşacık içi ve lezzetli kıymalı harcıyla böreğinizin tarifini isteyen çok olabilir. Peki, hazır yufkadan kıymalı börek tarifi nasıl hazırlanır? İşte sabah kahvaltılarında afiyetle tüketeceğiniz en kolay kıymalı börek tarifi...

HAZIR YUFKADAN KIYMALI BÖREK TARİFİ

Malzemeler

3 adet hazır yufka

300 gram kıyma

1 adet soğan (orta boy, ince doğranmış)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Yarım çay bardağı su

1 adet yumurta (üzeri için)

1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, üzerine sürmek için)

HAZIR YUFKADAN KIYMALI BÖREK TARİFİNİN ADIM ADIM YAPILIŞI

Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin.

Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Kıyma karışımına yarım çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.

İlk yufkayı tezgaha serin. Üzerine bir fırça yardımıyla tereyağı sürün (isteğe bağlı).

İkinci yufkayı da aynı şekilde üzerine yerleştirin. Son olarak üçüncü yufkayı koyun.

Yufkaların ortasına hazırladığınız kıymalı harcı eşit şekilde yayın.

Yufkaları rulo şeklinde sarın. Ruloyu ortadan ikiye bölüp, istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.

Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Böreğiniz altın rengini aldıktan sonra fırından çıkarın, dilimleyin ve sıcak olarak servis edin.

İşte, sıcak sıcak çıtır çıtır hazır yufkadan kıymalı böreğiniz servise hazır! Afiyet olsun...