Kahvaltılık en kolay mayasız dereotlu poğaça tarifi: Pastaneden almaya son! Hamuruna 1 kaşık ekleyin

Kahvaltılık en kolay mayasız dereotlu poğaça tarifi: Pastaneden almaya son! Hamuruna 1 kaşık ekleyinSabah kahvaltılarında mis gibi kokusuyla iştah kabartan, yumuşacık iç dokusu ve nefis tadıyla herkesi mest eden dereotlu poğaça artık evde de pastane lezzetinde hazırlanabiliyor. Üstelik bu tarifte mayaya gerek yok; bekleme süresi olmadan, dakikalar içinde hazırlayıp fırına verebiliyorsunuz. Hamura eklenen tek bir kaşık malzeme sayesinde poğaçalar kabarıp yumuşacık oluyor, üstelik bayatlamadan uzun süre taze kalıyor. Pastaneye gitmeye gerek bırakmayan bu kolay mayasız dereotlu poğaça tarifi, hem zahmetsiz yapımı hem de harika dokusuyla herkesin beğenisini topluyor.

HİLAL ÇAKIR

Kahvaltılık en kolay mayasız dereotlu poğaça, sabah kahvaltılarında sıcacık, mis gibi kokan poğaçalar hazırlamak isteyenler için harika tariflerden biridir. Mayasız dereotlu poğaça, bekleme süresi olmadan hızlıca hazırlanıyor ve yumuşacık dokusuyla pastane lezzetini aratmıyor. Üstelik hamura eklenen sadece 1 kaşık yoğurt sayesinde poğaçalar kabarıp pamuk gibi oluyor, ertesi gün bile tazeliğini koruyor.

PASTANEDEN ALMAYA SON! HAMURUNA 1 KAŞIK YOĞURT EKLEYİN

Kahvaltı sofralarına eşlik eden Kahvaltılık en kolay mayasız dereotlu poğaça tarifi, çay saatlerinde de misafirlerinizi mest edecek. Pastaneye gitmeye gerek bırakmayan bu kolay poğaça, kısa sürede hazırlanan nefis bir atıştırmalık arayanların favorisi olacak.

KAHVALTILIK EN KOLAY MAYASIZ DEREOTLU POĞAÇA TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Hamurunuzun yumuşak ve ele hafif yapışır kıvamda olması poğaçaların içinin pamuk gibi olmasını sağlar.

Dereotu yerine maydanoz veya taze soğan da kullanabilirsiniz.

Sıcakken çok daha lezzetli ama ertesi gün bile yumuşaklığını korur.

KAHVALTILIK EN KOLAY MAYASIZ DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)

1 su bardağı yoğurt (hamurun yumuşaklığı için kilit malzeme)

Yarım su bardağı sıvı yağ

100 g tereyağı (oda sıcaklığında)

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

2,5 - 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Yarım demet ince doğranmış dereotu

Üzeri için çörek otu veya susam

KAHVALTILIK EN KOLAY MAYASIZ DEREOTLU POĞAÇA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Geniş bir yoğurma kabına yumurta (bir sarı ayrılacak), yoğurt, sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. Güzelce çırpın.

Tuz ve kabartma tozunu ekledikten sonra unu yavaş yavaş ilave edin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.

İnce doğranmış dereotunu hamura ekleyin ve homojen bir şekilde karıştırın.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine ayrılan yumurta sarısını sürün, isteğe göre susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dakika altı üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!