HİLAL ÇAKIR
Kahvaltılık en kolay hamur işlerinden biri olan mayasız pişi tarifi kokusu ve lezzetiyle iştah kabartıyor. Kahvaltı için oldukça pratik bir hamur işi olan mayasız pişi tarifi sofrada yerini hızlı bir şekilde hazırlanarak alıyor.
Mayasız pişi tarifinin püf noktalarından biri de hamuru iyice yoğurmaktır. Peki kahvaltılık en kolay mayasız pişi tarifi nasıl hazırlanır? Mayasız pişinin püf noktaları neler? İşte kahvaltı sofralarınızı taçlandıracak mayasız pişi tarifi...
Malzemeler:
3 su bardağı un,
1 silme tatlı kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
1 adet yumurta,
1 su bardağı sulu yoğurt,
Kızartmak için;
Bol sıvı yağ.
Hamur malzemeleriyle yumuşak dokulu bir hamur yoğuralım, eğer hamur sert olacak gibi olursa yoğurdu eklediğimiz bardakla bir miktar su ilave edebilirsiniz.
Birkaç dakika boyunca hamuru güzelce yoğuralım.
Tezgahı biraz unlayarak hamuru açalım ve dilediğimiz şekilde keselim.
Bol kızgın yağda ocak orta ateşin biraz üzerindeyken pişirelim.
Kahvaltılık en kolay mayasız pişi tarifiniz hazır. Afiyet olsun!