Kabaklı omlet sebze severler için harika bir seçenek olabilir. Yumuşacık ve lor peynirli bir tarif olan bu omlet 10 dakika içerisinde hazırlanabiliyor. İşte detaylar...
Süt ile daha da lezzetlenen omlet tarifini derledik. İki kişinin doyabileceği omlet nasıl yapılır?
KABAKLI OMLET TARİFİ
Malzemeler
2 kabak
3 yumurta
2 yemek kaşığı süt
4~5 dal dereotu
1 çay bardağı lor peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Yapılışı
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın ve bir kaseye alın.
Dereotunu ince ince kıyın.
Dereotu ve kabakları aynı kaseye aldıktan sonra üzerine süt ve lor peyniri ilave edin.
Bir kasede yumurta kırın ve yumurtaları çırpın.
Çırptığınız yumurtaları kabakların üzerine ekleyin ve güzelce karıştırın.
Tuz ve baharatları ilave edin.
Geniş bir tavada tereyağını eritin ve yumurtalı karışımı tavaya alın.
Omletin bir tarafı tamamen pişince, spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin ve pişirin.
Pişirdiğiniz omleti çeri domates ve roka ile servis edin. Afiyet olsun.