Kahvaltılık çıtır patatesli börek tarifi! Püf noktası 40 dakika buzdolabında beklemesi

Kahvaltıya yapabileceğiniz patatesli börek çok pratik. Kahvaltılık patatesli börek içerisine katılan soda hamuru çıtır çıtır yapıyor. Peki nefis patatesli börek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Patatesli börek tarifleri araştırılıyor. Çıtır patatesli böreğin tadı damakta kalıyor. Her öğün tüketilebilen börek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KAHVALTILIK ÇITIR PATATESLİ BÖREK

Malzemeler;

6 adet patates

2 adet soğan

Tuz

Karabiber

2 yemek kaşığı salça

Kırmızı pul biber

Yarım su bardağı sıvıyağ

Kırmızı toz biber

3 adet yufka

1 şişe maden suyu

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı;

Patateslerin kabuklarını soyalım ve haşlayalım ve ezelim.

Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım ve yarım su bardağı sıvıyağ ile kavuralım.

Kavrulan soğanlara salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim, baharatlarını ekleyelim.

Patatesleri de ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Yufkamızı tezgaha serelim, yufka kare olacak şekilde uçlarını ortada buluşturalım.

Süt ve sıvıyağını karıştırıp yufkanın her yerine gelecek şekilde sürelim.

Bir kenarına patatesli harcı ekleyelim ve saralım.

Daha sonra aynı işlemi diğer yufkalara da uygulayalım ve ruloları istediğiniz büyüklükte keselim. Tepsiye dizelim.

Üzerine her tarafına gelecek şekilde soda gezdirelim.

40 dakika kadar dolapta bekletelim. Çıkardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri pişene kadar pişirelim.