Çıtır çıtır mis kokulu milföy nasıl yapılır? 10 dakikada hazırlanabilen sosisli milföy şekil alana dek yumuşatılmalı. Peki lezzetli kahvaltılık nasıl yapılır?
Sosisli milföy hamur işi sevenler tarafından tercih ediliyor. Pratik ve az malzemeli bir yemek olan sosisli milföy nasıl yapılır?
SOSİSLİ MİLFÖY İÇİN MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
6 - 8 adet uzun sosis
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu
SOSİSLİ MİLFÖY NASIL YAPILIR?
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarın ve ayırıp tezgaha koyun.
Yaklaşık 6-7 dakika oda sıcaklığında beklettiğinizde rahat şekil verilebilecek hale geliyor.
Uzun sosisleri 3'e bölün. Uç kısımlarını artı olacak şekilde kesin. İki tarafını da..
Milföyleri ortadan ikiye kesin. Uç kısmına sosisi koyun ve sarın.
Kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
SOSİLİ MİLFÖYÜN PÜF NOKTALARI
Milföy börekleri yaparken milföyün şekil verilebilecek kıvama gelene kadar oda sıcaklığında bekletmek çok önemli. Aksi takdirde sertken sarıp şekil veremezsiniz, çok bekletirseniz yağı dışına çıkar ve istediğiniz çıtırlığa ulaşamazsınız.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Sunarken çeri domateslerle süsleyerek sunabilirsiniz.