AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Popülerliği son 10 yıldır büyük bir sıçrama yapan soğan halkası, fast foodların yanında ikram edilen aperatif olarak ortaya çıktı. Başlı başına bir lezzet olarak ise son 5 yıldır tüketiliyor. Bu eşsiz lezzetin çıkışı her ne kadar Amerika olsa da dünya genelinde hayranı var. Ülkemizde kahvaltılarda sıklıkla tercih edilen soğan halkalarının en lezzetli tarifini sizler için derledik.
Soğan halkaları sayesinde bayat ekmeklerinizi değerlendirebilirsiniz. Dışarıda tükettiğiniz lezzetlerden bir farkı olmayan soğan halkalarının tarifine hazır mısınız?
1 adet kuru soğan büyük boy
Yarım çay bardağı un
1 adet yumurta
Bir yemek kaşığı mısır nişastası
Bir yemek kaşığı bayat ekmek kırıntıları
Yarım şişe maden suyu
Tuz, karabiber
Kızartmak için; sıvı yağ
Soğanı halka halka kesin.
Akabinde bir kabın içinde bir yumurta ve maden suyunu çırpın.
Soğan halkalarını bu karışıma buladıktan sonra başka bir kabın içine bayat ekmek, mısır nişastası ve unu karıştırıp soğan halkalarını batırın.
Ardından kızgın yağa atın.
Her halkayı ayrı ayrı bu şekilde kızartın.
Yağ çeken bir kağıdın üzerine koyun.
Afiyet şifa olsun...