Kahvaltılık çıtır çıtır soğan halkaları! Aile üyelerini uykudan uyandıracak tarif

Sevilen lezzetler arasında son yıllarda en çok tercih edilen soğan halkasının tarifini sizler için derledik. Bu eşsiz lezzet adeta aile üyelerini uykularından kaldıracak. Dışarıda satılanlardan bir farkı olmayacak. İşte kahvaltılık çıtır çıtır soğan halkaları...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Popülerliği son 10 yıldır büyük bir sıçrama yapan soğan halkası, fast foodların yanında ikram edilen aperatif olarak ortaya çıktı. Başlı başına bir lezzet olarak ise son 5 yıldır tüketiliyor. Bu eşsiz lezzetin çıkışı her ne kadar Amerika olsa da dünya genelinde hayranı var. Ülkemizde kahvaltılarda sıklıkla tercih edilen soğan halkalarının en lezzetli tarifini sizler için derledik.

Soğan halkaları sayesinde bayat ekmeklerinizi değerlendirebilirsiniz. Dışarıda tükettiğiniz lezzetlerden bir farkı olmayan soğan halkalarının tarifine hazır mısınız?

KAHVALTILIK ÇITIR ÇITIR SOĞAN HALKALARI

MALZEMELER

1 adet kuru soğan büyük boy

Yarım çay bardağı un

1 adet yumurta

Bir yemek kaşığı mısır nişastası

Bir yemek kaşığı bayat ekmek kırıntıları

Yarım şişe maden suyu

Tuz, karabiber

Kızartmak için; sıvı yağ

YAPILIŞI

Soğanı halka halka kesin.

Akabinde bir kabın içinde bir yumurta ve maden suyunu çırpın.

Soğan halkalarını bu karışıma buladıktan sonra başka bir kabın içine bayat ekmek, mısır nişastası ve unu karıştırıp soğan halkalarını batırın.

Ardından kızgın yağa atın.

Her halkayı ayrı ayrı bu şekilde kızartın.

Yağ çeken bir kağıdın üzerine koyun.

Afiyet şifa olsun...

Mardin, Batman ve Diyarbakır yörelerinin en meşhur kahvaltısı! Şam böreği nasıl yapılır?