Kahvaltılık çikolatalı pankek tarifi! İştahsız çocuklarınız sofradan kalkmak istemeyecek

Kahvaltıların süsü pankek. Pankek tarifleri çok seviliyor. Peki iştahsız çocukların dahi iştahını açacak pankek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

İştahsız çocuklar anne babaların en büyük problemi. Kahvaltılık çikolatalı pankek ise çocuklarınıza yemek yemeyi sevdirecek. İşte detaylar...

ÇİKOLATALI PANKEK TARİFİ

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı damla çikolata

PANKEK NASIL YAPILIR?

Pankek yapımı için öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpın.

Daha sonra süt, un, kabartma tozu, çikolata ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak bir hamur hazırlayın.

Teflon tavaya az sıvı yağı dökün ve her tarafına dağıtın.

Bir büyük kaşık hamur dökerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyin.

Üzeri göz göz olmaya başlayan pankekleri spatula ile ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.

Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alın.

Üzerine isteğe göre pudra şekeri serpip, muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürebilir veya çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.