Kahvaltılık bayatlamayan poğaça tarifi! Püf noktası 2 su bardağı ılık su katılması

Kahvaltılık tarifler arasında yer alan bayatlamayan poğaça lezzetiyle tadını damakta bırakıyor. Bayatlamayan poğaçayı ister yaş maya ister kuru maya ile yapabilirsiniz. İşte müthiş kahvaltılık tarif...

Kahvaltıya ne yapsam diye kara kara düşünenlere lezzetli bir öneri: Bayatlamayan poğaça tarifi... Bu poğaça uzun süre dolabınızda saklanabilir. Asla bozulmaz. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KAHVALTILIK BAYATLAMAYAN POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı ılık su

1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

1 adet yumurta

Un (yaklaşık 9 su bardağı)

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Susam, çörek otu (isteğe bağlı)

İlk olarak poğaçalarımızın hamurunuz hazırlıyoruz. Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. Üzerine streç film örterek 5 dakika bekletin.

Sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyerek karıştırın.

Unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde bir saat dinlendirin.

Süre sonunda hamuru bir kaç kez yoğurarak havasını alın.

Poğaçalarımızı şekillendirelim ve pişmeye hazırlayalım. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek içerisine sıvı yağ eklediğiniz yumurta sarısını üzerine sürün.

Daha kolay şekil verebilmek için tezgahınıza az miktarda un serpebilirsiniz. Dilerseniz üzerine susam, çörek otu ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz.

Bayatlamayan poğaçalarımızı fırına sürüyoruz.

185 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu miktardaki malzemelerle ile 20 adet poğaça elde edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Not: Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz.