Amasya çöreği içerisindeki cevizle mayalanmalıdır. Amasya çöreği üzeri kızarana kadar pişirilmeli. Peki bu enfes lezzet nasıl yapılır?
AMASYA ÇÖREĞİ TARİFİ
100 gram tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı ılık sulu yoğurt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı ılık su
3-4 su bardağı un ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur )
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Öncelikle hamurumuz için erittiğimiz tereyağımızı ve diğer malzemeleri ekleyip yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Son olarak hamurumuza cevizimizi ekleyip elimizle hamuru toparlayıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu elimizle portakal büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçak yardımı ile artı şeklini verip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun. .