Kahvaltılık tarif denilince akla ilk gelen krep tarifleri oluyor. Peki, 4 kişilik krep nasıl yapılır?
Krep tarifinin püf noktası pişirilmesi. Bunun için güzel bir tavaya ihtiyacınız olacak. İşte 3 adımda kahvaltılık krep tarifi ve malzemeleri...
4 KİŞİLİK KREP MALZEMELERİ
1 fincan un
2 yumurta
½ su bardağı süt
½ su bardağı su
¼ çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
4 KİŞİLİK KREP TARİFİ
1. ADIM: Krep tarifi için önce büyük bir karıştırma kabında un ve yumurtaları çırpın. Süt ve suyu azar azar ekleyerek karıştırın. Tuz ve tereyağını ekleyin; pürüzsüz olana kadar çırpın.
2. ADIM: Hafifçe yağlanmış kızartma tavasını orta yüksek ateşte ısıtın. Her krep için yaklaşık 1/4 fincan kullanarak, hamuru tavaya dökün veya kepçe ile alarak dökün. Hamurun yüzeyi eşit şekilde kaplaması için tavayı dairesel bir hareketle eğin.
3. ADIM: Alt kısmı açık kahverengi olana kadar krepi yaklaşık 2 dakika pişirin. Spatula ile açıp diğer tarafını çevirip pişirin. Kahvaltılık krepler hazır. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...