Kahvaltılık 4 kişilik krep tarifi

Krep tarifi Pazar kahvaltılarının olmazsa olmazı. Peki, 4 kişilik krep nasıl yapılır? İster reçelle ister çikolatayla süsleyebileceğiniz en kolay krep tarifini hazırladık.

Kahvaltılık tarif denilince akla ilk gelen krep tarifleri oluyor. Peki, 4 kişilik krep nasıl yapılır?

Krep tarifinin püf noktası pişirilmesi. Bunun için güzel bir tavaya ihtiyacınız olacak. İşte 3 adımda kahvaltılık krep tarifi ve malzemeleri...

4 KİŞİLİK KREP MALZEMELERİ

1 fincan un

2 yumurta

½ su bardağı süt

½ su bardağı su

¼ çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

4 KİŞİLİK KREP TARİFİ

1. ADIM: Krep tarifi için önce büyük bir karıştırma kabında un ve yumurtaları çırpın. Süt ve suyu azar azar ekleyerek karıştırın. Tuz ve tereyağını ekleyin; pürüzsüz olana kadar çırpın.

2. ADIM: Hafifçe yağlanmış kızartma tavasını orta yüksek ateşte ısıtın. Her krep için yaklaşık 1/4 fincan kullanarak, hamuru tavaya dökün veya kepçe ile alarak dökün. Hamurun yüzeyi eşit şekilde kaplaması için tavayı dairesel bir hareketle eğin.

3. ADIM: Alt kısmı açık kahverengi olana kadar krepi yaklaşık 2 dakika pişirin. Spatula ile açıp diğer tarafını çevirip pişirin. Kahvaltılık krepler hazır. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...