Kahvaltılık 10 dakikada çubuk pişi tarifi! Dışı çıtır içi yumuşak

Çubuk pişi kıtır kıtır ve lezzetli. Kahvaltılık pişi kızgın yağda pişirilir. Arkalı ve önlü kızarana kadar pişi pişirilmeli. Peki kahvaltılık pişi nasıl yapılır?

Pişi yapılırken un azar azar eklenmeli. Tuzu istediğini kadar ayarlayabileceğiniz pişi nasıl yapılır? Çubuk pişi için hangi malzemeler gerekiyor?

ÇUBUK PİŞİ TARİFİ

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

İlk olarak süt, yumurta,tuz ve kabartma tozunu kabımıza alarak karıştıralım.

İçerisine unu yavaş yavaş ekleyelim.

Ele yapışmayan kıvamda hamur yoğuralım.

Hamuru açalım, istediğiniz şekilde keserek kızgın yağda kızartalım.

Afiyet olsun.