AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Arpa, buğday gibi besinler gibi olan ancak yüksek oranda lif barındıran yulaf kahvaltılarda tercih edilir. Kuru meyveler ve sütle beraber tüketildiğinde sağlık açısından da fayda sağlar. Şifa deposu olan yulaf ezmesi hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Sindirimden sinir sistemine kadar her şeye fayda sağlayan yulaf ezmesini zenginleştirmek sizin elinizde.
Haydi hep beraber en sağlıklı yulaf ezmesi tarifinin detaylarına bakalım. Yulaf ezmesi ortalama haftada 3 gün yenilmesi lazım. Aksi halde sindirimi hızlandırarak ishale yol açabilir.
2 yemek kaşığı yulaf
3 yemek kaşığı su
Yarım çay bardağı süt
Yarım adet muz
Çay kaşığının ucu kadar kadar tarçın
Yarım yemek kaşığı fıstık ezmesi
Bir kasenin içine yulafı ve suyu koyun.
Karıştırırken üzerine muzu ezip ilave edin.
Fıstık ezmesi, tarçını koyduktan sonra sütü koyarak iyice karıştırın.
Tüm malzemeleri 10 dakika karışım halinde beklettikten sonra tüketin.