Kahvaltıların en trend lezzeti! En sağlıklı yulaf ezmesi nasıl yapılır?

Diyet denilince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan yulafla yapılan kahvaltılık tariflerini sizler için derledik. En sağlıklı tariflerden biri olan yulaf ezmesi hakkında merak edilenler haberin detayında. Peki kahvaltılık yulaf ezmesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Arpa, buğday gibi besinler gibi olan ancak yüksek oranda lif barındıran yulaf kahvaltılarda tercih edilir. Kuru meyveler ve sütle beraber tüketildiğinde sağlık açısından da fayda sağlar. Şifa deposu olan yulaf ezmesi hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Sindirimden sinir sistemine kadar her şeye fayda sağlayan yulaf ezmesini zenginleştirmek sizin elinizde.

Haydi hep beraber en sağlıklı yulaf ezmesi tarifinin detaylarına bakalım. Yulaf ezmesi ortalama haftada 3 gün yenilmesi lazım. Aksi halde sindirimi hızlandırarak ishale yol açabilir.

YULAF EZMESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 yemek kaşığı yulaf

3 yemek kaşığı su

Yarım çay bardağı süt

Yarım adet muz

Çay kaşığının ucu kadar kadar tarçın

Yarım yemek kaşığı fıstık ezmesi

YAPILIŞI

Bir kasenin içine yulafı ve suyu koyun.

Karıştırırken üzerine muzu ezip ilave edin.

Fıstık ezmesi, tarçını koyduktan sonra sütü koyarak iyice karıştırın.

Tüm malzemeleri 10 dakika karışım halinde beklettikten sonra tüketin.

Afiyet şifa olsun...

Kahvaltılık çıtır çıtır soğan halkaları! Aile üyelerini uykudan uyandıracak tarif