Kahvaltıdan sonra damak temizleyen hamle: 1 damla yetiyor! Ağız kokusunu yok ediyor

Kahvaltıda çay, peynir, yumurta derken damakta kalan o rahatsız edici tadı silmenin yolu sandığınızdan çok daha basit. Sadece 1 damlayla ağız kokusuna veda edip gün boyu ferah bir nefese sahip olabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte damakları anında tertemiz yapan o etkili hamle…

Mor Papatya

Kahvaltıdan sonra ağız kokusundan rahatsız olanlar doğal yöntemleri deniyor. Kahvaltıdan sonra 1 damlası dahi etkileyecek olan bazı doğal yağlar, gün boyu ferahlatıcı etki bırakıyor. İşte damakları temizleyen, ağız kokusunu gideren yağların etkileri...

1. NANE YAĞI

Güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir

Ağız içindeki kokuya neden olan bakterileri baskılar

Ferahlatıcı mentol etkisiyle damakta temizlik hissi sağlar

Nasıl uygulanmalı?

Saf uçucu yağlar doğrudan ağız içine DAMLATILMAZ.

Güvenli kullanım yöntemi:

1 bardak (200 ml) ılık suya

1 damla nane yağı ekleyin

Karıştırın ve 20–30 saniye gargara yapın

Yutmayın, tükürün

Bu yöntem:

Ağız kokusunu bastırmak yerine kaynağını azaltır

Damakta kalıcı ferahlık sağlar

2. KARANFİL YAĞI

Çok güçlü antibakteriyeldir

Özellikle kahve, yumurta, peynir sonrası kokularda etkilidir

Kullanım

Aynı şekilde 1 damla + 1 bardak su ile gargara

Haftada 1–2 defadan fazla önerilmez

Kimler dikkat etmeli?

Mide hassasiyeti olanlar

Hamileler

Çocuklar

Ağız içinde yara, aft bulunanlar

Bu gruplar uçucu yağ kullanmamalıdır.

DAHA GÜVENLİ DOĞAL ALTERNATİFLER

Bir dal taze maydanoz çiğnemek

Rezene veya anason tohumu çiğnemek

Tarçın kabuğunu 1–2 dakika ağızda tutmak

Şekersiz sakız