AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Canan Karatay'ın şifalı ve lezzetli kahvaltılık tarifleri merak ediliyor. Karatay mutfağı kitabında sayısız tarifler paylaşan Canan Karatay, hem röportajlarında hem kitaplarında ıspanağın faydalı bir sebze olduğunu ve demir açısından faydalı olduğunu belirtiyor. Bu yüzden bugünkü tariflerimizde Karatay'ın peynirli ıspanaklı börek tarifini hazırladık. İşte demiri tavan yaptıran kahvaltılık börek tarifi...
PEYNİRLİ ISPANAKLI BÖREK MALZEMELER
2 adet yufka
500 gr ıspanak
200 gr kadar beyazpeynir
Kristal kayatuzu, karabiber, pul biber
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
PEYNİRLİ ISPANAKLI BÖREK TARİFİ
Ispanakları suda yıkayın, süzdürün. İnce ince doğrayın ve derin bir kâseye koyun. Tuzunu, karabiberini, pul biberini ve yarım çay bardağı zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.
Daha sonra ıspanakların içine ezilmiş beyazpeyniri koyup karıştırın.
Yufkayı tezgâha serip fırçayla biraz zeytinyağı sürün. Bir ucundan bir karış içe doğru katlayın. Katladığınız yerin üzerine ıspanaklı harçtan koyup, diğer uçları da ortaya buluşturup sıkıca rulo yapın.
4-5 cm uzunluğunda halkalar şeklinde dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin, sıcak olarak servis yapın.