Kahvaltıda tüketilen o besin kalbi öldürüyor! Kalbe zararlı besinler nelerdir?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bazı besinler damarların sertleştirerek kalp sağlığını olumsuz etkilediği yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. Uzmanlar kahvaltıda tüketilen karbonhidratlı besinlerin kalbi durdurma noktasına getirebileceğini açıkladı. Kalbe zararlı besinler nelerdir?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Kalp ve damar sağlığı vücut için oldukça önemli bir rol oynar. Tüketilen besinlerin bu iki orana olan olumsuz etkileri çeşitli hastalıklara yol açar. Günün en güzel öğünü olan kahvaltı da ise özellikle tüketilen bazı besinlerin kalp için zehirli bir etkisi olduğu anlaşıldı. İçeriğinde yüksek oranda trasn yağ, işlenmiş gıda barındıran poğaça, simit, patates kızartması, yağ da yumurta gibi besinlerin damarları sertleştirdiği yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. Uzmanlar kronik rahatsızlıkların temeli olarak gördükleri kalbe zarar veren besinleri tek tek açıkladı. İşte o besinler...


Güçlü hafızanın sırrı resmen ortaya çıktı! Günde sadece bir bardak tüketin...

KALBE ZARARLI BESİNLER NELERDİR?


İŞLENMİŞ GIDA

Sucuk, salam ve kaşar gibi ürünler sanayi ortamında üretilen besinlerdir. Bu besinlerin raf ömrünün uzun olması için kimyasal kullanılır. Bu kimyasallar vücuttaki beta karoten maddesinin işlevselliğini devre dışı bırakır. Bu da damarlardaki kasların yenilenmesini engeller. Sertleşen damarlar kalbi olumsuz etkiler. Uzmanlar uzun süre tüketilen işlenmiş gıdaların kalbi yavaş yavaş öldürdüğünü açıkladı.


SİMİT POĞAÇA

Normal ekmeğe göre yüzde 80 daha fazla karbonhidrat barındıran simit poğaça vücut tarafından enzimlenmez. Vücutta atık olarak kalan karbonhidrat maddesi sadece kilo alımına yol açamaz. Aynı zamanda kandaki yağ oranını artırır. Bu da vücut içinde kan akışını yavaşlatarak kalbin ritmini bozar. Beyin bozulan kalp ritmini risk olarak algıladığından sinir sisteminde çöküş yaşanır. Uzmanlar her sabah besinlerin tüketilmesinin doğru olmadığını söyledi.


PATATES KIZARTMASI

Trans yağ kaynağı olarak görülen patates kızartmasının iki zararı vardır. Hem trans yağ barındırır hem de karbonhidrat bu yüzden vücut çifte baskıya maruz kalır. Her sabah patates kızartması tüketildiğinde karaciğer bir süre sonra bu besinleri vücuttan atamaz. Karaciğer hasar aldıkça kanda toksik maddeler artar. Bu da kalbe giden damarların kısa süre de tıkanmasına yol açar.