AZİME KAHYA
Kahvaltıdan itibaren tüketilen her besin tansiyonu etkiliyor. Tansiyon, kalp, böbrekler, beyin ve diğer organlar için çok önemli bir ölçüm. Tansiyonun dengesiz olması, yükselmesi, düşmesi her an hastaneye gitmeye neden olabilir. Çünkü yüksek tansiyon (hipertansiyon), kalp hastalıkları, felç, böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
KAHVALTIDA TANSİYONU YÜKSELTEN 4 BESİN
Aşırı Tuzlu Besinler: Çeşitli işlenmiş peynirler, sucuk, salam, zeytin gibi tuzlu yiyecekler tansiyonu yükseltebilir. Özellikle aşırı tuz alımı, kan basıncını hızla arttırabilir.
Kızarmış Yiyecekler: Kahvaltıda kızartılmış gıdalar, özellikle yüksek yağ içeren patates kızartmaları veya kızarmış ekmek, tansiyon üzerinde olumsuz etki yapabilir.
Şekerli Yiyecekler ve İçecekler: Kahvaltılık gevrekler, hazır meyve suları veya şekerli kahvaltılık ürünler, kan şekerini hızla yükselterek, vücutta tansiyon artışına yol açabilir.
Beyaz Ekmek ve İşlenmiş Karbonhidratlar: Beyaz ekmek, poğaça veya simit gibi işlenmiş karbonhidratlar, vücutta insülin direncini artırarak, dolaylı yoldan tansiyonu yükseltebilir.