Kahvaltıda tam bir protein deposu! Mantarlı omlet nasıl yapılır?

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda hem karnınızı hem de vitamin depolarınızı doldurun. Doğadaki en güçlü iki protein deposunun buluştuğu tarif sayesinde güne sağlıklı başlayın. Mantarlı omletle damaklarınızda tat bıraktıracak. Peki mantarlı omlet nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Doğadaki en güçlü protein deposu olan mantarla buluşan yumurta eşsiz bir omlet tarifi ortaya çıkartıyor. Dolu dolu bir lezzet olan mantarlı omlet sabah kahvaltısında size enerji deposu yükleyecek. İçeriğinde farklı malzemeler ekleyerek de çeşitlendirebilirsiniz. Ancak mantarlı omleti yapmanın en püf noktası tereyağı kullanmaktır. Tereyağı hem yumurtanın hem de mantarın lezzetini ikiye katlıyor.

MANTARLI OMLET NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

6 adet kültür mantarı

2 adet yumurta

bir dal maydanoz

Bir çay kaşığı kadar pul biber ve karabiber

Bir tatlı kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı süt

YAPILIŞI

Bir kasede yumurta süt ve baharatları iyice çırpın.

Bir tavaya tereyağını koyun.

Tereyağı eridikten sonra mantarları kesip içine ekleyin.

Mantarların üzerine maydanozu kesip ilave edin.

2 dakika sonra da yumurta karışımını dökün.

5 dakika sonra omleti çevirin.

Afiyet şifa olsun...