AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Doğadaki en güçlü protein deposu olan mantarla buluşan yumurta eşsiz bir omlet tarifi ortaya çıkartıyor. Dolu dolu bir lezzet olan mantarlı omlet sabah kahvaltısında size enerji deposu yükleyecek. İçeriğinde farklı malzemeler ekleyerek de çeşitlendirebilirsiniz. Ancak mantarlı omleti yapmanın en püf noktası tereyağı kullanmaktır. Tereyağı hem yumurtanın hem de mantarın lezzetini ikiye katlıyor.
6 adet kültür mantarı
2 adet yumurta
bir dal maydanoz
Bir çay kaşığı kadar pul biber ve karabiber
Bir tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
Bir kasede yumurta süt ve baharatları iyice çırpın.
Bir tavaya tereyağını koyun.
Tereyağı eridikten sonra mantarları kesip içine ekleyin.
Mantarların üzerine maydanozu kesip ilave edin.
2 dakika sonra da yumurta karışımını dökün.
5 dakika sonra omleti çevirin.