Kahvaltıda portakal suyu içmenin 5 faydası! Sadece C vitamini değil...

Kahvaltıda portakal suyu içenlerin sayısı oldukça yüksek. Peki, hiç düşündünüz mü kahvaltıda portakal suyu insan vücudunu nasıl etkiliyor? Portakal suyu vücuda sadece C vitamini yüklemiyor, diğer vücut organlarını da etkiliyor. İşte kahvaltıda portakal suyu içmenin faydaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kahvaltıda portakal suyu içmek beyinden kalbe kemikten cilde kadar birçok fayda sağlıyor. Bu yüzden sabaha portakal suyuyla başlayanlar hem daha sağlıklı hem de daha zinde oluyor. İşte kahvaltıda portakal suyu içmenin 5 faydası...

PORTAKAL SUYU İÇMENİN 5 FAYDASI

Kahvaltıda doğal portakal suyu içmenin faydaları saymakla bitmiyor.

1. Yüksek tansiyonu önler

Portakal suyu, kalbin düzgün çalışması, su dengesinin korunması ve sindirim için gerekli olan iyi bir potasyum kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek tansiyonu da önler. Ayrıca portakal, hesperidin adı verilen, kan basıncını ve kolesterolü düşüren, kalp-damar hastalıkları riskini azaltan bir antioksidan içerir.

2. Karaciğeri temizler

Portakal doğal bir detokslayıcıdır ve sindirim sistemini ve karaciğeri temizlemek için enzimler kullanabilir. Meyve suyu günlük olarak tüketildiğinde böbrek fonksiyonunun iyileştirilmesine yardımcı olur. Portakal suyu, böbrek taşı riskini büyük ölçüde azaltan sitrik asit içerir.

3. Yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir

Portakal suyunda yaşlanma karşıtı özelliklere sahip sitrik asit bulunur. Portakaldaki vitaminler cilt hücrelerinin yenilenmesine ve cildin genç kalmasına yardımcı olur. Ayrıca siyah nokta, kırışıklık ve pigmentasyon gibi cilt problemlerini de önler.

4. Görme yeteneğini geliştirir

Portakal, iyi görüş için gerekli olan A Vitamini ve karoten içerir. Bu vitamin, karoten ile birlikte bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinden sorumludur. Portakal suyu, göz zarını güçlendirmeye yardımcı olarak bakteri veya enfeksiyona karşı etkili bir bariyer haline getirebilir.

5. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

C vitamini eksikliği bağışıklık sistemimizi zayıflatabilir. Bu nedenle sabahları bir bardak taze portakal suyu, C vitamini içerdiğinden bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olabilir.

Sabah tüketenler dikkat! Kahve aç karnına tüketilirse...