Kahvaltıda nefis mıhlama tarifi! Püf noktası tereyağının üste çıkması

Mıhlama tarifi tüm zamanların en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Oldukça pratik hazırlanan mıhlama lezzetli olduğu kadar sağlıklı da. Peki evde mıhlama pratik yapılışı nasıl, malzemeleri neler? Evde mıhlama tarifi, püf noktası nedir? İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz mıhlama tarifi…

Elif Çarman

Karadeniz bölgesinin en sevilen tatlarından biri olan mıhlama tarifi, son zamanlarda en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Günün en önemli öğünü kahvaltı için rahatlıkla hazırlayabileceğiniz mıhlama oldukça doyurucu. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz mıhlama tarifi, malzemeleri ve yapılışı ile ilgili tüm detaylar...

NEFİS MIHLAMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı mısır unu

2 su bardağı su

300 gram Trabzon peyniri (dil peyniri ya da çeçil peyniri de olur)

ADIM ADIM MIHLAMA YAPILIŞI

Tereyağını sahana alıp eritin ve tereyağının yanmasına izin vermeyin.

Üzerine mısır ununu ekleyerek karıştırın. Mısır ununu kavurup rengi değişene kadar pişirin. Un kavrulurken tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın.

Mısır unu kavrulunca üzerine 1 bardak suyu ilave edip iyice karıştırın. Sıcak un, soğuk su ile buluşunca topaklanacaktır. Bu yüzden hızlı hızlı karıştırmaya devam edin.

Karıştıktan sonra kalan suyu da ilave edip pürüzsüz bir kıvama ulaşın.

Karışım kaynamaya başladığında altını biraz kısın. Kısık ateşte kaynayan karışımın kabarcıklarından üzerine tereyağı çıkıp tavanın kenarlarında birikmeye başladığında bize artık peynir istediğini gösterir.

Trabzon peynirini elinizle tel tel ayırarak tavaya ekleyin. Ara ara karıştırarak mıhlamayı kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

MIHLAMA YAPMANIN PÜF NOKTALARI...

Mıhlama yaparken malzeme kalitesine dikkat edilmelidir. Yöresel bir yemek olan mıhlama için tereyağı, un ve peynir kaliteli olmalıdır.

Mıhlama yapmanın ve yemenin en önemli unsuru tereyağının üste çıkmasıdır. Bunu yapmak için, tereyağı eridikten hemen sonra mısır unu eklenmemeli, yağı yakmadan bir süre kaynatılmalı. Böylece istenen görüntü ortaya çıkmaktadır.

Peynir de mıhlama için oldukça önemlidir. Bizim önerimiz Trabzon kolot peyniri kullanılmasıdır. Bu peynirin erime kalitesi yüksek olduğundan istenen uzama sağlanacaktır.