Kahvaltıda ne yapsam diyenlere 3 nefis öneri

Kahvaltı günün en önemli öğünü ve birçok insan sabah uyanır uyanmaz, ''Kahvaltıda ne yapsam?'' diye düşünüyor. Kahvaltı için pankek, yumurtalı patates ve fırında yumurta tarifi hazırladık. Hepsi bildiğiniz kahvaltı tariflerini unutturacak.

Kahvaltılık tarif arayanlar bilindik lezzetleri farklı sunumlarıyla hazırladık. Kahvaltı denilince ilk akla gelenler yumurta, pankek, patates oluyorsa bu tarifler tam size göre. İşte 3 kahvaltılık tarif...

DAMLA ÇİKOLATALI PANKEK TARİFİ

Kahvaltı denilince akla ilk gelen tariflerden bir de elbette pankek. Bildiğiniz pankeke damla çikolata eklerseniz pankekleriniz daha lezzetli olur.

PANKEK MALZEMELER

1 yumurta

1 fincan süt

1 yemek kaşığı damla çikolata

1,5 fincan un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1,5 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı zeytinyağı

PANKEK TARİFİ

Tüm malzemeyi pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Tavaya çok az yağ sürün. Tavaya 1'er kaşık dökerek pişiriyoruz. Üstü göz göz olunca ters çeviriyoruz. Afiyet olsun.

FIRINDA SOSİSLİ YUMURTA

Fırını 200 derecede ısıtın. Geniş ağız kenarlı fırın tepsisinde sosisi 15 dakika pişirin.

Büyük bir kapta mantarları, domatesleri ve sarımsağı yağ ve bir tutam tuz ve karabiberle karıştırın. Fırın tepsisine ekleyin ve 10 dakikada öyle pişirin.

Sebzeler arasında kuyular açın ve her boşluğa 1 yumurta kırın ve tepsiyi fırına tekrar koyun. Yumurtalar tamamen pişene kadar bekleyin. Üzerine maydanoz serpebilir, tost ekmeğiyle tüketebilirsiniz.

PATATESLİ YUMURTA

Patatesleri soyun ve çok az yağda kızarttıktan sonra üzerine çırpılmış yumurtayı dökün. Tuzunu ve baharatını da çırpılmış yumurtaya ekleyin. Kıyılmış maydanoz serpin ve kahvaltıya hazır.

Dikkat soğuk algınlığı gibi başlıyor! En yaygın kanser türünün 4 belirtisi

Diyabet için doğru besinler! Kan şekerini düşüren 5 yiyecek

Bebek dilini dışarı çıkarıyorsa sebep bu olabilir