Kahvaltıda ne yapsam derdine son! Çok pratik mıhlama tarifi

Karadeniz yöresinin en ünlü lezzetlerinden olan mıhlamayı yapmak aslında çok kolay. Eğer siz de hafta sonu kahvaltılarında poğaça, börek gibi sıcaklar yerine farklılık arayanlardansanız mıhlama tam da size göre. İşte akışkan kıvamı ve dillerden düşmeyen lezzetiyle kahvaltınızı güzelleştirecek mıhlama tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Kahvaltıda farklılık arayanlar için bu mıhlama tarifi sofranızın yıldızı olacak. Tereyağının, mısır ununun ve kolot peynirinin bu eşsiz birleşimini her kahvaltıda yemek isteyeceksiniz. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte en lezzetli mıhlama tarifi...

MIHLAMA İÇİN MALZEMELER

4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı mısır unu

2 su bardağı su

300 gram Trabzon peyniri ( dil peyniri ya da çeçil peyniri de olur )

MIHLAMA YAPILIŞI

Tereyağını sahana alıp eritin ve tereyağın yanmasına izin vermeyin.

Üzerine mısır ununu ekleyerek karıştırın. Mısır ununu kavurup rengi değişene kadar pişirin. Un kavrulurken tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın.

Mısır unu kavrulunca üzerine 1 bardak suyu ilave edip iyice karıştırın. Sıcak un, soğuk su ile buluşunca topaklanacaktır. Bu yüzden hızlı hızlı karıştırmaya devam edin.

Karıştıktan sonra kalan suyu da ilave edip pürüzsüz bir kıvama ulaşın.

Karışım kaynamaya başladığında altını biraz kısın. Kısık ateşte kaynayan karışımın kabarcıklarından üzerine tereyağı çıkıp tavanın kenarlarında birikmeye başladığında bize artık peynir istediğini gösterir.

Trabzon peynirini elinizle tel tel ayırarak tavaya ekleyin. Ara ara karıştırarak mıhlamayı kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.