Acuka tarifi kahvaltı için araştırılıyor. Acuka özellikle kızarmış ekmeğe sürüldüğünde nefis oluyor veya yumurtalı tariflerde lezzete lezzet katıyor. Evde salça varsa acukayı kolayca yapabilirsiniz. İşte adım adım acuka tarifi ve malzemeleri...
ACUKA MALZEMELER
2 yemek kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı galeta unu
5 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik,nane,fesleğen, susam ve istediğiniz tüm baharatlar
Salçanın tuzu az ise tuz
ACUKA TARİFİ
1. Kahvaltılık acuka tarifi için önce zeytinyağını tavada kızdırın. Ardından sarımsakları rendeleyin ve tavada kavurun.
2. Üzerine salçayı ilave edin. Karıştırdıktan sonra üzerine tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Baharatların karışımla bütünleşmesi önemli.
3. Soğuduktan sonra cam kavanoza veya saklama kutusuna alın. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezidirin. Buzdolabında bir gün beklettikten sonra acukanız kahvaltıya hazır. Acuka hazır. Afiyet olsun.