Kahvaltıda kızarmış ekmekler için acuka tarifi! Lezzete lezzet katıyor

Kahvaltılık tarifler hazırlamaya vakti olmayanlar çay yanına acukalı ekmekle karnını doyurabilir. Peki, acuka nasıl yapılır? Acuka sandığınız gibi zor değil. Evde biber ve domates salçası varsa kızarmış ekmek kokusuyla mest olabilirsiniz. İşte kızarmış ekmek için acuka tarifi ve malzemeleri...

Acuka tarifi kahvaltı için araştırılıyor. Acuka özellikle kızarmış ekmeğe sürüldüğünde nefis oluyor veya yumurtalı tariflerde lezzete lezzet katıyor. Evde salça varsa acukayı kolayca yapabilirsiniz. İşte adım adım acuka tarifi ve malzemeleri...

ACUKA MALZEMELER

2 yemek kaşığı domates salçası

5 yemek kaşığı tatlı biber salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

3 yemek kaşığı galeta unu

5 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı kekik,nane,fesleğen, susam ve istediğiniz tüm baharatlar

Salçanın tuzu az ise tuz

ACUKA TARİFİ

1. Kahvaltılık acuka tarifi için önce zeytinyağını tavada kızdırın. Ardından sarımsakları rendeleyin ve tavada kavurun.

2. Üzerine salçayı ilave edin. Karıştırdıktan sonra üzerine tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Baharatların karışımla bütünleşmesi önemli.

3. Soğuduktan sonra cam kavanoza veya saklama kutusuna alın. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezidirin. Buzdolabında bir gün beklettikten sonra acukanız kahvaltıya hazır. Acuka hazır. Afiyet olsun.

Yavaş yavaş öldüren 5 yiyecek! Hemen çöpe atın