Kahvaltıda iştah kabartan acuka tarifi! Sadece 3 adımda sofraya hazır

Ağustos ayı kışlık hazırlıkların en çok yapıldığı ay. Bu ayda biber ya da domates alanlar acuka tarifini araştırıyor. Acuka yaparak kış kahvaltılarınızı lezzetlendirebilirsiniz. İşte 3 adımda nefis acuka tarifi ve malzemeleri...

Kahvaltıların vazgeçilmezi acuka tarifi araştırılıyor. Acuka yumurtalı tariflerde, ekmek kızartmasında çok seviliyor. Peki, acuka nasıl yapılır? Biber ve domates salçasıyla yapılan acuka cevizle taçlandırılıyor. Son olarak zeytinyağıyla servis ediliyor. İşte iştah açan acuka tarifi ve malzemeleri...

ACUKA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 yemek kaşığı domates salçası

5 yemek kaşığı tatlı biber salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

3 yemek kaşığı galeta unu

5 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı kekik,nane,fesleğen, susam ve istediğiniz tüm baharatlar

Salçanın tuzu az ise tuz

ACUKA TARİFİ

1. Kahvaltılık acuka tarifi için önce zeytinyağını tavada kızdırın. Ardından sarımsakları rendeleyin ve tavada kavurun.

2. Üzerine salçayı ilave edin. Karıştırdıktan sonra üzerine tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Baharatların karışımla bütünleşmesi önemli.

3. Soğuduktan sonra cam kavanoza veya saklama kutusuna alın. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezidirin. Buzdolabında bir gün beklettikten sonra acukanız kahvaltıya hazır. Acuka hazır. Afiyet olsun.

Gaziantep'te kurutmalık zamanı! Patlıcan ve biber nasıl kurutulur?