Kahvaltıda iştah azaltıyor, 4 ürünü tüketin diyetin farkını göreceksiniz

Diyet yapanlar için kahvaltıda iştah azaltan, tok tutan ürünleri derledik. Diyetler sizi korkutmasın. İşte tok tutan kahvaltılık ürünler...

Kahvaltı günün en önemli öğünü. Özellikle diyet yapanlar için yeme isteği diğer bir ifadeyle iştaha neden olabilecek ürünlerden uzak durmak önemlidir. Öğleden sonraki yeme isteğinizi kahvaltınızı proteinle geçirerek durdurabilirsiniz.

Güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak, hem enerji hem de motivasyon sebebidir. Sabahları yeterli miktarda protein alımı, iştahın bastırılmasına ve tokluk hissinin desteklenmesine yardımcı olabilir.

KAHVALTIDA TOK TUTAN ÜRÜNLER

Yumurta

Kahvaltının en iyi protein kaynağı yumurtadır. Kahvaltıda kızarmış ekmek ve meyveyle birlikte iki yumurta yiyen kişilerde, ilk öğünden sonraki gün boyunca iştahın azaldığı görülüyor.

Peynir

Peynirde protein, vitamin ve mineraller vardır. Bir dilim peynirde 7 gram protein bulunmaktadır. Gün boyu yemek yeme isteğinizi azaltmak için kahvaltınıza peynir ekleyin.

Kuru yemiş

Ceviz, fındık ve badem gibi kuruyemişler iştahınızı azaltarak sizi isteklerden uzak tutar. Kuruyemişler protein ve lif içerir. İştahınızı bastırmanıza yardımcı olması için güne atıştırmalıklarınızda bu kuruyemişlerle başlayın.

Yoğurt

Protein almanın en kolay yolu yoğurt yemektir. Doğal tatlılığını ortaya çıkaran tavada kavrulmuş üzümlerin yanı sıra az şekerli ve tam tahıllı tahılları kat kat yoğurt deneyin.

Hem yaprağı hem kendisi demirin kaynağı! Vitamin deposunun kilosu 80 TL