Kahvaltıda ekmek yerine omlet yiyin! Bir lokması doyuruyor

Birçoğumuz özellikle kahvaltıda ekmekten vazgeçemiyoruz ve ekmeksiz doymadığımızı dile getiriyoruz. Kahvaltıda ekmek yemek, şekeri etkilediği için yerine kış sebzeleri ile karıştırılan omlet tercih edilebilir. Çünkü kahvaltıda tüketilen ekmek, karnı şişirebiliyor ama omlet ise aksine gün boyu mideye tokluk hissi verebiliyor. Bu sebeple ekmek yemek yerine kahvaltıda tüketilen sebzeli omlet daha doyurucu olabilir. İşte kahvaltıda ekmeksiz doyuran omlet tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kahvaltıda ekmeksiz doyamıyorum diyenlerden misiniz? Kahvaltıda ekmek yemek kan şekerinizi yükseltebilir ve midenizi şişirebilir. Kahvaltıda ekmek yemek yerine sebzeli omlet tercih etmek hem daha sağlıklı hem de daha doyurucu olabilir.

KAHVALTIDA EKMEK YERİNE OMLET YİYİN!

Kahvaltıda ekmek yemek, şekeri etkilediği için yerine kış sebzeleri ile karıştırılan omlet tercih edilebilir. Çünkü ekmek yemek yerine kahvaltıda tüketilen sebzeli omlet daha doyurucu olabilir. İşte kahvaltıda ekmeksiz doyuran omlet tarifi...

EKMEKSİZ, DOYURUCU KAHVALTILIK OMLET TARİFİ

Malzemeler:

3 adet yumurta (isteğe bağlı olarak 1 tam yumurta, 2 yumurta beyazı kullanılabilir),

1 avuç brokoli (küçük parçalara ayrılmış),

1/2 adet kabak (rendelenmiş veya ince dilimlenmiş),

1/2 adet kırmızı kapya biber (küp doğranmış),

1/4 adet avokado (dilimlenmiş veya küp doğranmış, isteğe bağlı),

4-5 adet çeri domates (ikiye kesilmiş),

1 yemek kaşığı lor peyniri veya az tuzlu beyaz peynir (ufalanmış),

1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı,

Tuz ve karabiber (damak tadınıza göre),

1 tutam kekik veya pul biber (isteğe bağlı),

1 tatlı kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı, ekstra lif ve omega-3 için),

1 tatlı kaşığı taze maydanoz veya dereotu (ince doğranmış),

Hazırlık:

Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın ve çok kısa bir süre (1 dakika kadar) sıcak suda haşlayıp süzün.

Kırmızı biberi küp küp doğrayın.

Kabağı rendeleyin veya ince dilimler halinde kesin.

Çeri domatesleri ikiye bölün.

Avokadoyu doğrayın (isteğe bağlı, omletin yanında servis edebilirsiniz).

Yumurtaları bir kaseye kırın ve çatal veya çırpıcı ile iyice karıştırın.

Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyin.

Eğer kullanıyorsanız chia tohumunu da yumurtalara karıştırın.

Pişirme:

Orta boy bir tavayı orta ateşte ısıtın ve zeytinyağını ekleyin.

Önce kırmızı biberleri ve rendelenmiş kabağı ekleyerek birkaç dakika soteleyin.

Ardından brokoliyi ve çeri domatesleri ekleyip karıştırarak sebzelerin hafifçe yumuşamasını sağlayın.

Çırpılmış yumurtaları tavada sebzelerin üzerine dökün.

Üzerine lor peyniri veya beyaz peyniri serpiştirin.

Tavayı düşük ateşe alın ve omletin alt kısmının pişmesini bekleyin. (Üst kısmı da pişsin isterseniz tavanın kapağını kapatabilirsiniz.)

Servis:

Pişen omleti dikkatlice katlayarak servis tabağına alın.

Yanında avokado dilimleri veya üzerine ince doğranmış taze otlar ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun!